top of page
Bridge into the Woods
wat is CHIROPRACTIE?

Maak opnieuw verbinding met de natuur!

 

Het doel van een chiropractor is om het lichaam altijd zo vrij mogelijk te houden van wervelblokkades (verkramping van de spieren naast de wervelkolom), onafhankelijk van hoe mensen zich 'voelen'. De techniek van chiropractie is specifiek en  vaak zacht, waardoor het vrijwel pijnvrij is. 

Toepassing van de chiropractie techniek begint een reeks gebeurtenissen die precies het tegenovergestelde is van degenen die de wervelblokkades zijn begonnen. Wanneer de ideale beweging van de wervel wordt herwonnen, door de spieren rond de wervel opnieuw uit te lijnen, wordt het zenuwweefsel niet langer verstoord; de overdracht van zenuwimpulsen wordt hersteld, de klieren kunnen weer in harmonie werken, de chemische balans wordt hersteld en dus zal de vitaliteit van de persoon weer toenemen en hen in staat stellen hun volledige potentieel te uiten. Uw lichaam is meer efficiënt en dus voelt u zich beter en kan u beter aanpassen aan wat uw lichaam dagelijks doet.

 

Chiropractie is een beroep dat specifiek is ontworpen om het lichaam te helpen optimaal te functioneren en te presteren. Je wervelkolom is constant in beweging en wordt positief en negatief beïnvloed door fysieke, chemische en emotionele veranderingen. Chiropractoren werken alleen met het lichaam wanneer het zichzelf niet kan corrigeren door zachte, specifieke krachten in de spieren rond de wervelkolom uit te oefenen.

Chiropractoren richten zich op de wervelkolom (die het ruggenmerg beschermt; verantwoordelijk voor alle communicatie tussen de hersenen en het lichaam) om ervoor te zorgen dat er geen storing is met de berichten die worden verzonden via uw zenuwstelsel. Als de communicatie op enige wijze wordt verstoord, heeft dit rechtstreeks invloed op de functie en prestaties van het lichaam.

 

Filosofie en de praktijk van Chiropractie

De filosofie van chiropractie erkent dat, om het menselijk potentieel volledig tot uitdrukking te brengen, alle aspecten van het leven, tastbaar en ontastbaar, op een harmonieuze manier met elkaar moeten samenwerken. Een dergelijke harmonieuze interactie is afhankelijk van het zenuwstelsel dat elke uitdrukking van het leven integreert en coördineert. De praktijk van chiropractie heeft tot doel de mechanische integriteit van de spieren langs de wervelkolom te handhaven, zodat het zenuwstelsel, vrij van enige communicatiestoring, in feite elke uitdrukking van het leven kan integreren en harmoniseren. Het uiteindelijke doel van chiropractie is om de mens te herstellen in een harmonieuze eenheid van geest, lichaam en geest voor de vervulling van hun levenspotentieel. Alleen wanneer mensen op die manier weer in harmonie in zichzelf worden hersteld, kunnen ze al hun potentieel tot uitdrukking brengen en harmonie bereiken met anderen voor een betere wereld!

bottom of page